Erediensten & Agenda

Op deze pagina’s treft U per maand een overzicht aan van alle activiteiten die in het kader van de Gereformeerde Kerk van Lunteren worden georganiseerd. Ook de kerkdiensten zijn er in opgenomen. Wanneer u op de activiteit klikt dan komt er extra informatie tevoorschijn als dit van toepassing is.

nov
19
zo
Kerkdienst 19 november Viering Heilig Avondmaal @ Gereformeerde Kerk
nov 19 @ 10:00 – 20:15

Kerk proef

10:00 uur ds. W.J.W. Scheltens

19:00 uur ds.W.J.W. Scheltens

 

 

Luister naar de diensten

Bekijk de liturgie diensten

 

 

 

nov
20
ma
Creatief met Spreuken @ Geref. Kerk
nov 20 @ 10:00 – 11:30

Begin van de wijsheid is eerbied voor God. Welke wijsheid biedt dit Bijbelboek nog meer? Kunnen we dat in beeld brengen? Leuk om je samen met een buurtgenoot aan te melden!

Plaats: Kerkenraadskamer

Leiding: Ds. Ria Scheltens-Ritzema

nov
25
za
Koffietijd en meer… @ Geref. Kerk
nov 25 @ 10:00 – 12:00

Koffietijd en Meer…

Speciaal voor jou!

 

Koffie Tijd en Meer…

Het is alweer het 3e seizoen van de koffieochtenden vóór en dóór dames. Het team bestaat uit verschillende dames met elk een eigen mooie rugtas, gewoon zoals we zijn. Spreek ons gerust aan als je vragen hebt of benieuwd bent naar de koffieochtenden. Binnenkort vind je ons ook na de kerkdiensten in de kerkhal.

Aanmelden 

Dat kan! We vinden het fijn om te weten als je komt! Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier in de hal of per mail: koffietijdenmeer@gmail.com

Graag tot ziens, hartelijke groet van het Koffietijd en Meer team!

nov
26
zo
Kerkdienst 26 november Einde kerkelijk jaar @ Gereformeerde Kerk
nov 26 @ 10:00 – 20:15

Kerk proef

10:00 uur ds. H.Z. Schelktens-Ritzema en ds. W.J.W. Scheltens

19:00 uur ds.??? Jeugddienst in de Maranatha kerk

 

 

Luister naar de diensten

Bekijk de liturgie diensten

 

 

 

nov
27
ma
Creatief met Spreuken @ Geref. Kerk
nov 27 @ 10:00 – 11:30

Begin van de wijsheid is eerbied voor God. Welke wijsheid biedt dit Bijbelboek nog meer? Kunnen we dat in beeld brengen? Leuk om je samen met een buurtgenoot aan te melden!

Plaats: Kerkenraadskamer

Leiding: Ds. Ria Scheltens-Ritzema

Gemeentevond 27 november 2017 @ Geref. Kerk
nov 27 @ 19:45 – 22:30

Op maandag 27 november is er gemeenteavond, waarop me met elkaar verder praten over het thema van de startzondag: ‘wat wil je vinden in de kerk?’.

Er worden zes gemeenteleden in de gelegenheid gesteld een stelling te verdedigen via de methode van World Café. Per tafeltje is er een stelling en de bezoekers wisselen na elke gespreksronde van tafel. Ondertussen zijn er dienstwillige mensen die koffie, thee, een versnapering of frisdrank brengen als je daar op passende manier om vraagt. Deze methode is ook gebruikt bij de jeugduitwisseling met Roemenië.

De stellingen gaan over het thema ‘wat wil je vinden in de kerk’.

We denken daarbij aan wat op de bouwstenen is geschreven op de startzondag.

Inloop vanaf 19.45 uur en aanvang: 20 uur. U bent hartelijk welkom.

Holmer Doornbos,

Henk Luchtmeijer,

Wim Scheltens

nov
30
do
Concert door Trio Musici @ Geref Kerk
nov 30 @ 19:15 – 22:30

Op donderdag 30 november 2017 wordt door het trio Margret Spelt/Marit Berends en Jacoline van Vuuren een concert gegeven in onze kerk.

Aanvang concert  : 20.00 uur

Inloop vanaf          : 19.15 uur

Koffie/fris enz.    : verkrijgbaar tegen betaling

Entree                     : gratis, deurcollecte gehouden na afloop van het concert 

Opbrengst             : netto-opbrengst ten bate van de kerk

Duur Concert      : ongeveer 2 uur

Hierna in het kort de Curriculum Vitae van genoemde artiesten:

Margret Spelt – Orgel

De Edese organist Margret Spelt studeerde orgel en kerkmuziek bij Harm Jansen aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle. Ook kreeg ze lessen van Theo Jellema, Aart van Beek (koraalspel) en Tineke Steenbrink (basso-continuo). Daarnaast volgde ze pianolessen.

Tijdens haar studie aan het conservatorium nam Margret deel aan orgelreizen naar orgels in diverse Europese landen. Daarbij kreeg ze lessen van professor Umberto Pineschi in Pistoia (Italië) en van Dominik Susteck in Keulen (Duitsland). In Parijs volgde ze lessen rond Franse orgelromantiek bij Eric Lebrun en Didier Matry. Eveneens in Parijs kreeg ze les van Christophe Mantoux, hierbij stond Franse barokmuziek centraal.

In 2013 studeerde Margret succesvol af als Bachelor of Music. Dat deed ze met een eindrecital op de orgels van de Grote of Andreaskerk te Hattem en de Basiliek van de Heilige Kruisverheffing te Raalte.

Margret verleent regelmatig haar medewerking aan concerten, solo of in samenwerking met koren of ensembles. Daarnaast is ze kerkelijk organist, en dirigent/pianist van kerkkoor de WelcomeSingers bij de Gereformeerde Kerk te Lunteren. Margret heeft een eigen lespraktijk met orgel- en pianoleerlingen.

Jacoline van Vuuren- Piano

Jacoline van Vuuren (1982) begon haar eerste pianolessen op

8-jarige leeftijd bij Willie van Dam en Jan van Hemert. Ze vervolgde haar studie aan het conservatorium in Zwolle bij Sepp Grotenhuis waar ze in 2007 met succes haar eindexamen behaalde.

Masterclasses volgde ze bij Igor Roma, Paul Komen (pianoforte), Galina Vracheva (improvisatie), Katarina Liimatainen, en Ronald Brautigom. Frank van de Laar en Patricia de la Vega, Rudolf Jansen (liedbegeleiding).

Als pianiste heeft Jacoline ruime ervaring als kamermusicus en begeleiding van zangers en koren. Ook als solist heeft ze een breed repertoire van barok tot moderne muziek. Als pianodocent heeft ze een lespraktijk en is ze verbonden aan een muziekschool.

Marit Berends – Cello

Marit Berends  is een veelzijdig celliste. Ze rondde haar studie moderne- (hoofdvak) en barokcello (bijvak) af aan de Messiaen Academie in Arnhem (2008).

Sinds 2005 speelt ze in Trio Zift (klarinet, cello, piano) waarmee ze concerten geeft op diverse kamermuziekpodia. Als barokcelliste maakte ze deel uit van Frank & Friends o.l.v Frank Wakelkamp. Met beide ensembles werkte ze mee aan cd-producties.

Sinds 2012 is ze werkzaam in het strijkers-ensemble van de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Bij dit professionele harmonieorkest debuteerde ze als solist met een uitvoering van Max Bruch’s ‘Kol Nidrei’ op het Prinses van Oranje Concert in de Gotische zaal van de Raad van State (2013).

Als freelance musicus speelt ze bij verschillende kamerorkesten zoals Holland Orkest Combinatie, het Nationaal Symphonisch Kamerorkest en Ensemble Conservatoire.

Als cellodocente is zij verbonden aan Cultuurplein Noord Veluwe, de Muziekmakerij in Arnhem. Daarnaast heeft ze haar eigen lespraktijk in Oosterbeek en Ede.

Marit gebruikt haar cello ook tijdens het coachen van mensen. In 2015 ronde zij haar opleiding af aan de Academie van Coaching in Utrecht.

Na afloop is er gelegenheid om na te praten met de artiesten onder het genot van een drankje

Young Women2Meet @ Fam. Kraai
nov 30 @ 19:30
Enkel maar hoop op enkel maar God @ Geref. Kerk
nov 30 @ 20:30 – 22:00

Een artikel van J.T. Bakker over Luther in het kader van 500 jaar Reformatie.

Plaats: Kerkenraadskamer

Leiding: Ds. Wim Scheltens

dec
1
vr
Soos “Orange Young”
dec 1 @ 20:00 – 22:00

Vorig jaar is SOOS in de Geref. kerk PKN Lunteren omgedoopt naar Orange Young.

De data voor Orange Young vind je hieronder. Meestal ben je van 20.00-22.00u welkom in de kelder van kerk aan de Oranjestraat 31, Lunteren, maar soms krijg je een uitnodiging met andere tijden en plaatsen. Dus houd je apps en mail in de gaten!